Flush!
blogged door nick in 'hooghuis' om 12u56.
"Flush, flush like you have never flushed before! Camelot lives!" schreeuwde ik toen ik de grote knop met een zelfzekere blik in de ogen indrukte. Het hemelse geluid van een wc die doorspoelt klonk als muziek in de oren met een audiovisueel orgasme tot gevolg. Het kronkelende water, de glinsterende massa in onder een 100W halogeenlamp en het dansende wc-papier deed emoties ontstaan waarvan ik niet wist dat ik ze had.

Oftewel: we hoeven niet meer met gespannen billen te poepen. Hooray!
 
maandag 16 februari '09 12u56 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Kaka.
blogged door nick in 'hooghuis' om 8u11.
Als 't slecht gaat mag het ook een keer gezegd worden: we zitten in de kaka. Zo een dag of vier, vijf geleden begon het wc al gekke borrelgeluidjes te maken. Geen paniek, geen nood, we gieten er een flacon (da's pas een cool woord) javel en ontstopper door en hopsasa, we kunnen weer sjassen met vertier en deugd. Jammer maar helaas, een paar dagen later kwam er helemaal geen beweging meer in 't waterpeil.

Gelukkig (later bleek dat dit niet zo heel gelukkig was), hebben we een inspectie-dop op onze afvoerbuizen in de kelder geplaatst, ahja, want wij zijn vooruitdenkend en innovatief. Wegens installatie problemen hangt die dop natuurlijk aan de onderkant van de afvoerbuis (erboven zou nogal moeilijk zijn gezien dat de buizen tegen het plafond lopen. Enfin, een lang verhaal kort: pakweg 20 seconden na het losdraaien van de inspectiedop stond mijn allerliefste zich al te wassen met Melkmeisje om de rioolgeuren van haar af te krijgen. Je zou ervan verschieten hoeveel water er in zo'n buizen kan zitten. Gelukkig bleef de verse kaka achterweg.

Enfin, op dit moment zitten we dus met een half werkende riolering. Dat wil zeggen dat je alleen platte kak mag produceren of een vaste moet afkappen in keutels van maximum 3cm lengte. Op het drie-lagig wc-papier moeten we ook rantsoeneren. Twee vellekes per beurt, 't is crisis voor iedereen.
 
vrijdag 13 februari '09 8u11 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Lek en update.
blogged door nick in 'hooghuis' om 23u41.
Zo ongeveer een week geleden hebben we onze vloerverwarming opgestart en hebben we druk gezet op alle andere leidingen. En wat blijkt? Euforie alom: geen enkele lek. Niet slecht voor iemand die met een handboek in de linkse en een engelse sleutel in de rechtse voor de eerste keer zelf z'n sanitair heeft geïnstalleerd. De vloer is voorlopig nog niet gebarsten en het is lekker warm in huis. Weliswaar nog een hoog verbruik wegens geen binnendeuren en alle kranen open om alles te testen maar dat zijn details. We moeten zelfs de temperatuur van 21 naar 19 laten zakken wegens te warm. Zeer goed! Beter zo dan brrr aan de voetjes.

Gisteren nog een kraantje bijgeplaatst voor de afwasmachine en het handenwassertje aangesloten op de waterleiding. Het begin zowaar kinderspel te worden.

Zaterdag komt de installateur de gashaard nog even ontluchten (dat was ons dan weer niet gelukt) en tegen dan hebben we hopelijk ook een keuken die volledig in elkaar zit.
 
maandag 15 december '08 23u41 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Last minute.
blogged door nick in 'hooghuis' om 8u02.
We zijn nu in totaal al zo'n 530 dagen aan het bouwen. Dat is geen natte-vinger gok maar een keihard cijfer uit den statischtiek. Je zou denken dat dan alles zo ongeveer wel op punt staat qua belangrijke beslissingen. Niet dus. Vorige week zijn we plotsslags van multiroom systeem gewisseld. Eerst kwam er een Cambridge Audio systeem in, dat is nu een Sonos geworden. Een geweldig systeem, zo blijkt na een spoed-sessie FAQ-lezen van de website. Tip voor de mensen die iets te weten willen komen over een product: lees de FAQ op de website en je weet heel veel. De teksten van de website zelf zijn toch door verkopers geschreven ipv de technici.

Enfin, dit weekend dus nog wat verder draadje-trek gedaan en het verdiep is al behandeld met één of ander product dat ervoor gaat zorgen dat de gips beter blijft hangen. Kwestie van pas over 150 jaar terug te moeten bezetten. U ziet het, wij zitten enorm in met onze achter-, achter-, achterkleinkinderen.

Verder is de dakwerker dit weekend de afvoeren komen plaatsen en rara ... hij kwam toch wel 54cm tekort zeker. Gelukkig is dat een symathieke kerel die dat vandaag wel effe komt fixen. Als iemand een dakwerker moet hebben die er iets van kent: Jimmy Mertens van Herenthout. (en je krijgt 75% korting op je factuur als je reclame maakt voor hem op 't internet).

Vrijdag komen ze de stukadoor-spuit-machine-toestanden leveren en een ton of acht gips. Nu nog wat tijd en een inspanning hier en daar en voor je 't weet ziet alles wit.
 
maandag 10 maart '08 8u02 | 1 reactie (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Spaarspotje.
blogged door nick in 'hooghuis' om 8u11.
Het is dringend tijd dat we nog eens een blogje posten in de 'hooghuis' categorie. Als je alleen de blog leest zou je denken dat we nog altijd aan de funderingen bezig zijn. En dat kan nooit kloppen aangezien wij met een kelder zitten. Of een kelderverdieping, dat klinkt zowaar nog stoerderder. Hoe dan ook, we zitten al een beetje verder.

Gisterenavond hebben we het laatste stukje stucanet tegen het zolder plafond gehangen dus dat is helemaal klaar om te bepleisteren. Verder ook nog effe een paar spotjes in de dakoversteek gehangen. En schoon dat dat is! Ik heb er zowaar tien minuten op staan zien toen ze brandden. Verspilling van energie? Nee makker, 't zijn spaarspotjes. Je spaart door die te laten branden. Nu moet ik wel nog eens vergelijken met de procent bij de rabobank, maar ik denk dat mijn spotjes beter gaan renderen.

Volgende op de planning is elektriciteit leggen en 't sanitair. Hopelijk kunnen we tegen het tweede weekend van maart beginnen met pleisteren. Maar voor we zover zijn valt daar nog wel een verjaardag tussen en een doopfeest. Als dat maar goed komt ...
 
donderdag 7 februari '08 8u11 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Intense van Niko.
blogged door nick in 'hooghuis' om 12u15.
Gisteren zijn we bij onze elektricien langsgeweest om nog een paar dingetjes door te nemen. We hebben ook ineens onze lichtschakelaars gekozen. We zijn voor de nieuwe Intense reeks van Niko gegaan. Erg fijne knopjes als je 't mij vraagt.


Keuze uit LED-jes is rood, blauw of amber. Nu alleen onze elektricien nog wijs maken dat 'm de functie daarvan moet omdraaien (LED uit als de lamp brandt en niet omgekeerd). Kwestie van moeilijk te doen hé ;-)

U zal zich ongetwijfeld liggen afvragen wat we zo nogal aan het uitspoken zijn aangezien de digicam maar traag beweegt. Wel, wij zijn volop ventilatie aan het steken, de dakwerker is bezig met het dak (jaja) en de mannen van de ramen zitten in hun atelier flink te puzzelen en te knutselen. De planning is om met kerst onder het dak te zitten (bij wijze van spreken) en begin derde week van januari achter glas. Als dat maar goed komt.
Blog bijlage:
 
woensdag 19 december '07 12u15 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 1 bijlage
Inventaris.
blogged door nick in 'hooghuis' om 12u55.
Nu onze dakwerker stilletjes aan hier en daar een plankje begint te timmeren op onze zolder is het de hoogste tijd om wat bouwmateriaal van de hand te doen. Hahja, wat ben je met een bouwlift van 6m als je gelijkvloers maar 2m70 is? Inderdaad beste bloglezertjes, geen ene zak. Het vervelende is dat ik dan alles mooi op foto moet zetten want de eerste reactie op zo'n verkoops-advertentie gaat zijn: "heb je geen foto"? Precies of we zitten hier op een datingsite voor bouwmaterialen. Enfin, foto's dus.

Alsof het deze avond nog niet druk genoeg was kan den deze met z'n statiefje, fototoestel en wat blush naar de werf voor een fotoshoot. Misschien moet ik allerliefste meenemen om verleidelijk naast de lift te gaan staan. Wie weet helpt dat wel.

Met de opbrengsten van de verkoop stuur ik mezelf zo'n drie weken naar Swalahiti per kilopost. Strak plan, erg strak. Natuurlijk wel zien terug te geraken. Daar zal ik ginder ver ofwel een tijdje moeten gaan afwassen in een cocktailbar, ofwel straatmuzikant worden. Ik gok op het eerste gezien mijn slechte punten tijdens de blokfluitlessen in 't middelbaar.

Had u er trouwens al bij stil gestaan dat cocktail eigenlijk alleen maar hanenstaart wil zeggen? Het leven kan simpel zijn hé ;-) Zo is de naam Sandy eigenlijk ook alleen maar zanderig. Enzoverder.
 
maandag 3 december '07 12u55 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Tot op den draad.
blogged door nick in 'hooghuis' om 23u38.
Voila, het was weer zover dit weekend: er is weer een jeans aan voor de moeite. Een scheur van 15cm in de poep-area. Dus den deze heeft half de zaterdag met een open reet rondgelopen. Gelukkig had ik mijn flashy roze onderbroek aan wat de veiligheidscoördinator wel kon appreciëren. Azo goed zichtbaar en alles.

Als ik een kleine optelsom maak zit ik aan drie jeansbroeken en een joggingsbroek. De eerste zat ook met een scheur in de poep, bij de tweede was 't iets meer vooraan te doen en de derde was weer van datte. Die joggingsbroek is overal een beetje gescheurd dus daar valt moeilijk een lijn in te trekken. Anyway, ik zit ondertussen wel door m'n voorraad werkbroeken. Erg jammer. Dus nu moet ik naar de C&A om een nieuwe broek te gaan kopen die over een paar maanden ook weer gescheurd is ;-)

Foto's van de broek en vooral ik in de broek zijn er lichtjes over wegens zichtbare lichaamsdelen die niet voor publicatie bestemd zijn.
 
zondag 25 november '07 23u38 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Man down.
blogged door nick in 'hooghuis' om 21u57.
Vandaag (en gisteren) op onze werf alle voorbereidingen gedaan om de predallen te leggen volgende week maandag. Dat is niet moeilijk, dat is zelfs gemakkelijk. Als het leggen zelf ook nog zo'n eitje is, dan gaat dat allemaal nogal goed meevallen me dunkt. Door één of andere verkeerde beweging gisteren zit ik hier wel met een mega harde afgespannen rib. Ofzoiets. In ieder geval, als ik adem doet het behoorlijk pijn. Ik heb me dan ook meester gemaakt in het inhouden van m'n adem. Ik zit al bijna aan twee minuten. Nadeel is wel dat ik hier met een paarse kop zit.

En voor de rest? Voor de rest kan ik alleen maar zeggen dat we volop zitten af te tellen naar vier weken verder. Want dan zitten we een week in dardennen. Heuj!
 
zondag 17 juni '07 21u57 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Booboo on my poepke.
blogged door nick in 'hooghuis' om 22u42.
Het moest er eens van komen. Ondergetekende is gisteren volledig zonder enige vorm van coördinatie van de stelling gevallen. Als ware het een slapstick-achtige aflevering van Bob de bouwer ben ik in een tot op het bewuste moment leegstaande kruiwagen terecht gekomen. Gans m'n poep uit de kom en alles! Er moest bijna een fanny-cast op. En dat op de eerste dag dat er bier op de bouw was (al was dat geheel toevallig).

Dusja ... ik kan niet anders dan goed verzorgd worden door mijn allerliefste terwijl ik van tv naar bed en van bed naar toilet strompel. Natuurlijk ben ik geen watje en ga ik flink werken! Niet werken als je een ongelukje gehad hebt is voor watjes! Watjeeeeuh!

Desalniettemin zijn we ver geraakt en mogen we content zijn van 't resultaat. Foto's very soon in de DigiCam dinges.
 
zondag 11 maart '07 22u42 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Vol!
blogged door nick in 'hooghuis' om 22u06.
We zijn momenteel bezig aan de gevelsteen en zitten al 8 lagen hoog. Flink zo! Je zou denken dat het een makkie, maar da's hetzelde als zeggen: nou ik vind die Piet Huysentruyt wel een lekker stuk. Bij de eerste steenlegging komen de vragen "hoe breed gaat jullie garagedeur nu juist zijn" en "welke kleur van gordijnen gaan jullie hangen" pijlrecht op mij af. Potjandorie nog aan toe! Ik zou het niet weten. Dan maar gokken! Resultaat is dat mijn kop nog voller zit dan Marjan "de matras" Van Uyte tijdens de wereldrecordpoging hotdogs eten tijdens 's werelds grootste orgie. Gelukkig is het ook wel een beetje ontspannend als de telefoon niet rinkelt enzo.
 
zondag 10 december '06 22u06 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Een bloot gat.
blogged door nick in 'hooghuis' om 17u00.
We zijn weeral een paar dagen verder en ons gat ligt nog steeds open en bloot in onze grond te liggen. Als ze het maar niet pikken, de stiekeme pikkedieven. Da's ons gat! Je weet zeker niet wat zo'n mooi groot gat kost? Nou, veel! En als je inclusief BTW rekent nog meer.

Ik moet wel zeggen dat de bodemplaat van de kelder er al in ligt te blinken. Mooi hoor. Helemaal hard en alles. Straks maar eens even met de digicam passeren en een panoramische foto nemen. Kan dat dan? Natuurlijk wel! Je moet gewoon zien dat je tijdens het openen van de sluiter 360° draait. Liefst zonder omvallen.

Mijn allerliefste heeft me al wel gewaarschuwd dat ik flink op m'n tellen moet passen. Ik praat de laatste tijd veel te veel over ons huis en de bouw. Ze wordt er bijna gek van (yes, we zijn er bijna). Gisteren nog waren we onze tweede kleine aan het maken toen ik haar vertelde dat we een probleem gingen hebben met de welfsels onder de inkomhal. Dat vond ze dan weer niet de ideale moment voor een discussie. En ik durf te wedden dat ik over een paar weken tegen m'n kloten ga krijgen omdat er een probleem gaat zijn met de welfsels onder de inkomhal en zij van niets wist. Het leven kan wreed zijn.
 
dinsdag 5 september '06 17u00 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Nice hole!
blogged door nick in 'hooghuis' om 22u21.
Sinds vandaag zit er een enorm gat in onze bouwgrond. Spijtig genoeg zit er ook nog redelijk wat water in dat gat, ondanks een zwaardere pomp. Het is dus maar hopen dat het niet al te veel meer gaat regenen want anders hebben we een probleem. Hoera! Ik bedoel: fokkerdefok.

Ik heb sinds gisteren ook weer een heuse stalker. Deze keer spijtig genoeg geen vrouw dus. Een of andere rukker die me komt lastig vallen met de vraag of ik de akoestische versie van vergeet-mij-nietje heb. Natuurlijk heb ik die fukker! Elke tien-om-te-zien-fan heeft die versie. En of ik ze niet gratis en voor niets wil doormailen naar zijn petieterig hotmail adres? Nee lul! Ik ben geen Free Record Shop! En pas maar op of ik stuur je aanvraag door naar info@ifpi.be. Daar gaan ze zeker mee kunnen lachen. Koop de single zoals iedereen.
 
dinsdag 29 augustus '06 22u21 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Horror met de houtzaag.
blogged door nick in 'hooghuis' om 23u55.
Onze eerste dag op de werf is een feit. Hoera, hoera, hoera! Nadeel van dit alles is dat ik al na vijf minuten zwaargewond geraakt ben door een agressieve houtzaag (ze viel me aan). Gevolg: enorm bloedverlies, rode paaltjes als afbakening en een trauma erbij. Een paar minuten later was het weer van dat en toen heb ik maar besloten (onder lichte druk) om alsnog werkhandschoenen aan te doen.

Het weer zat ook niet meteen mee moet ik zeggen. Af en toe een flinke regenbui op ons spreekwoordelijk en heden nog niet aanwezig dak, maar gelukkig houden een paar druppeltjes regen ons niet van ons werk. Toen we een donderslag hoorden stonden we wel redelijk snel in de living van onze overburen.

En nu al de rest nog. Dat kan niet anders dan vlotjes lopen.
 
dinsdag 15 augustus '06 23u55 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Ons huisje staat er ... bijna!
blogged door nick in 'hooghuis' om 21u08.
Nou, bijna ... Ik heb vandaag in de brandende zon de omlijning van ons huis in een fluo-geel koordje op de grond neergeplant. Nog een hele hoop werk, maar het is een begin natuurlijk. Ik moet zeggen, dat komt redelijk goed in orde. Alleen wel een beetje schrik dat de zithoek wat kleiner uitvalt dan ik eerst gedacht had. We zien wel ;-)

Er begint al heel wat beweging te komen in onze straat. De twee overburen zijn al volop bezig. Rechts van ons is al een gazonnetje gezaaid en links zitten ze te wachten op elektriciteit om te beginnen. Man man, we gaan nog bij de laatsten zijn.
 
dinsdag 25 april '06 21u08 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
volgende 1 vorige
Algemeen (271)
Educatief verantwoord bloggen (11)
Het vlaamsche gedicht (4)
Hooghuis (15)
Kleine ukkies (15)
Koken met Nick (2)
Lifelog (1)
Lijstjes (16)
Tutorials (2)
2009-07 ι juli
2009-06 ι juni
2009-05 ι mei
2009-04 ι april
2009-03 ι maart
2009-02 ι februari
2009-01 ι januari
2008-12 ι december
2008-11 ι november
2008-10 ι oktober
2008-09 ι september
2008-08 ι augustus
2008-07 ι juli
2008-06 ι juni
2008-05 ι mei
2008-04 ι april
2008-03 ι maart
2008-02 ι februari
2008-01 ι januari
2007-12 ι december
2007-11 ι november
2007-10 ι oktober
2007-09 ι september
2007-08 ι augustus
2007-07 ι juli
2007-06 ι juni
2007-05 ι mei
2007-04 ι april
2007-03 ι maart
2007-02 ι februari
2007-01 ι januari
2006-12 ι december
2006-11 ι november
2006-10 ι oktober
2006-09 ι september
2006-08 ι augustus
2006-07 ι juli
2006-06 ι juni
2006-05 ι mei
2006-04 ι april
2006-03 ι maart
2006-02 ι februari
telesmurf.be steunt
telesmurf.be adverteert