Twee.
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 17u07.
Je bent nu twee volle jaren, en eigenlijk zelfs twee volle jaren en één extra schrikkeldag, allerliefste zoon van ons. Dat heb jij weer flink gedaan. En wij ook, al zeg ik het zelf. Ik had verwacht dat we je ergens tussen je één en twee al lang verloren gelegd hadden ofzo, maar niets van dat! Je hebt er al wel een nachtje ziekenhuis opzitten wegens hersenschudding en je bent ook al een paar keer tot bloedens toe op je smoel gegaan. Gelukkig staat je neus nog altijd recht en heb je nog altijd al je vingers. Wat een hele prestatie is aangezien je ze overal in stopt.

Je begint het ook al flink uit te leggen en het wordt moeilijker en moeilijker om nog stiekem iets te doen aangezien je de allures begint te krijgen van een foorkramer. Vloeken is al helemaal uit den boze en zelfs mama een tik op haar billen geven kan ook niet meer of je loopt het komende half uur zelf achter mama. Jij kleine snoeperd.

Stilletjesaan begin je je ook al met het huishouden te bemoeien en "zo", "zo is 't goed ja" en "nee papa, nee" komt er soms iets te dikwijls uit. Zeker als ik mijn bord zelf wil indelen met de groentjes langs rechts en de puree langs links en jij er op een onbewaakt moment roekeloos een streep puree over gooit gevolgd door een "nog één?". Gelukkig doe je graag de afwas, al staat er na een half uurtje meer water op de grond dan in de gootsteen.

Hoekjes heb je nog niet gezien, maar je krimpt af en toe toch al eens in elkaar als er iemand boos op je roept. Maar geen nood, peutertje, we vinden je nog altijd een sympathiek en tof rotzakje. Ook als je 's morgens op bed komt springen.
 
zaterdag 1 maart '08 17u07 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Woordjes.
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 12u05.
Dees. Paard. Poes. Aap. Kaas. Bo'ke. Nee papa nee. Oei-oei-oei. Nee mama nee. Kom. Boek. Boom. Appel. Banaan. Pap. Pipi. Kaka. Bal. Va. Moe. Koek. Bumba. Hopla. Beebie. Auto. Bus (klinkt als busj). Kraan. Kwak. Piet. Siklaas. Pam. Tom (klinkt als toon). Blok. Tuutuut. Slapen (klinkt als sjapen).

En als je vraagt waar zijn achillespees zit, komt hij zelfs al aardig in de buurt ... :-)
 
woensdag 12 december '07 12u05 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Girly!
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 8u15.
Bestel al maar liters roze Disney verf bij de Gamma want de echo heeft het volledig verklapt. Onze J. krijgt er een echte girly baby bij. Als dat maar goed komt als die twee later samen moeten spelen. Voetballen en met de barbie poppen spelen, het is in weze niet zo verschillend.

Enfin, ik wist het al van in het begin natuurlijk. Sinds mijn allerliefste met de melding kwam dat ze weer wat dikker zou worden had ik al zo'n roos gevoel. Nu ben ik zelf niet zo'n roze dus het kon niet anders dan dat er een girly onderweg was. Flink gedaan van mezelf, al zeg ik het zelf. Daar heb ik nogal voor moeten oefenen, om mijn allerliefste een koningswens te bezorgen.
 
woensdag 11 juli '07 8u15 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Johnny Knoxville is een watje!
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 12u52.
Gisteren met J. naar de Okay getrokken in ons dorpje. Voor diegenen die het niet kennen of niet helemaal zeker zijn: de Okay is een verkleinde Colruyt die er eigenlijk niet gekomen is door zo'n fossiel die haar huisje temidden van een enorme hoeveelheid bouwgronden niet wou afgeven aan een veel te hoge prijs. "Want mijn courgetten groeien hier zo goed meneer, en in nen home hebben ze genen hof". Tegen de tijd dat ze de funderingen aan 't gieten waren van de Okay is die fossiel natuurlijk ook al lang uitgestrooid.

Ennieweejs, we gingen dus met z'n tweetjes naar de Okay alwaar we wel 5kg appelsienen gekocht hebben. Van die goeie om uit te persen. Achteraf gezien kan ik mededelen dat ze niet goed uitpersen wegens teveel pulp. Ohja, en bananen hebben we ook nog gekocht, want onze J. is best wel een geinig aapje als hij een banaan vast heeft.

Ennieweejs, aan de kassa wierpen we de appelsienen met een schwing in de weegschaal waarbij de onderste al bijna uitgeperst waren. Oeps. Kan gebeuren, doch geen paniek. Tegen de tijd dat J. ontdekt had van waar het inscannen-van-een-artikel-biep-geluidje kwam stonden we al op de parking alwaar (en nu komt het), we in sneltempo en ongelooflijk draaiende bewegingen naar de auto schoven. Den Johnny is er niks tegen! Met de wind in de haren (en een bruine streep in de pamper, zo bleek later) kirde J. het uit.

Hihihi, wat een geinig aapje, die J.
 
dinsdag 6 maart '07 12u52 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Watch your step!
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 8u05.
Gisteren enthousiast de post geopend en hoera hoera! Hij zat erin! Hij zat er helemaal in damens en heren! Het personalized custom made imported jurkje voor m'n petekindje. En moooooi hoor. Een blauw jurkje met een dikke vette witte L op. Ze is aan 't leren kruipen en wat is er dan meer gepast dan een wit-blauw L-teken? Niks. Ok, misschien een zwaailicht op haar poep. Maar da's er dan weer dik over natuurlijk!
 
vrijdag 26 januari '07 8u05 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Snottebel!
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 8u12.
De beebie begint weer flinke snottebellen te produceren. Heel fijn! Zeker nu hij kan kruipen en door het ganse huis een slijmspoor achter laat. Wel handig om hem terug te vinden als we 'm kwijt zijn. Hij vindt het ook bijzonder leuk om eens flink met z'n vuile snottebelpootjes tegen onze glazen deur omhoog te kruipen. Heel flink hoor! Voor je 't weet gaat hij helemaal zelf op café en alles.
 
dinsdag 21 november '06 8u12 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Geeft niet, dat droogt wel weer op.
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 8u15.
We zijn weer helemaal terug online en ready to blog. Dat was de vorige weken niet helemaal mogelijk wegens drukte en koffietafels. Gelukkig gaan we daar niet verder op in (kwestie van niet depressief te doen).

Gisteren is onze Jorre vol goeie moed een dagje naar de va geweest. De va was vroeger de opa, maar nu de oma er niet meer is mag hij terug va noemen. Lang verhaal, maar laten we gewoon aannemen dat de vroegere opa de huidige va is ;-)

Onze Jorre dus een dag naar ginder. We hadden hier en daar nog een post-it geplakt met wat info. Eentje op z'n mond met "eten hier in", eentje op z'n kont met "regelmatig verversen" en ook eentje boven op z'n kop met "bovenkant". Nog een snelle uitleg 's morgens en dat komt dan wel weer goed voor de ganse dag. Tuurlijk wel. Onze va niet onderschatten hé!

's Avonds hebben we effe een checkup gedaan over de huidige status van onze bébé. De pamper zat achterstevoren. Z'n broek was dan natuurlijk ook nat geworden vooraan. De slabjes waren redelijk vuil, maar z'n truitjes uiteindelijk nog vuiler. En hij had op 't einde nog wat te drinken gekregen omdat het zo warm was. Dat drinken bleek een ganse fles sap waardoor de bébé een ongelooflijk dikke buik had gekregen.

Gelukkig is dat allemaal heel grappig (in een je-moest-erbij-zijn kind of way) en gaat ie volgende week natuurlijk terug. Best ook effe een post-it op de pamper met "voorkant" op.
 
vrijdag 10 november '06 8u15 | 1 reactie (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Papsapjes.
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 12u42.
Sinds ik voor ons ukkie sapjes en papjes moet maken ben ik zelf ook helemaal weg van papsapjes. Hoe gaan wij te werk? Zeer eenvoudig! Men neme een stevige maatbeker en dropt er (bij voorbeeld) twee bananen in. Vervolgens voegt men naar believe toe: aardbeien, perzikken, kiwi's, ... Is het geheel nog wat zwaar, voeg gerust een appelsien of wat melk toe. Mjummie! En laat daar de soepmixer maar eens lekker op los. Af en toe wil een combinatie al eens mislukken, maar dat merk je dan ook wel vrij snel.

Normaal gezien doe je dat allemaal met een blender. Aangezien we het enige gezin aan deze kant van de wereld zijn die niet in het bezit zijn van een blender doen we het gewoon met de soepmixer. Zelfde principe, even snel klaar. Vergeet niet de veiligheidshelm op te zetten tijdens het mixen want voor je het weet schuif je uit en komt het relatief snel draaiend en tevens scherp draaielement recht in je oog terecht. "Waarom dan die helm?", hoor ik een wijsneus roepen. Om geen gevaarlijke schilfertjes in je papsapje te krijgen kerel! Levensgevaarlijk! Roos in je dunne darm, het is geen lachertje!
 
donderdag 17 augustus '06 12u42 | 1 reactie (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
For the love of god, pull the string!
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 11u48.
Gisteren heeft de bébé z'n eerste spuitje gekregen. Oooh, hoe lieeef! Hij was er even niet goed van maar hoe zou je zelf reageren als er een naald met 24mm doorsnede je tedere lichaam helemaal lek prikt. Het viel al bij al nog goed mee maar 's avonds was hij toch niet helemaal zichzelf.

Gelukkig heef hij een muzikaal konijn (of muis, daar zijn nog discussies over) dat op magische wijze zijn oogleden verzwaard. Je moet wel opletten dat je op tijd aan die koord trekt of hij is terug wakker. Natuurlijk maken die fabrikanten die koord net zo lang dat onze bébé net niet in slaap valt. Door aan die koord te trekken schrikt hij natuurlijk terug wakker en begint het terug van in het begin. Mooi is dat. Die fuckers van de marketing doen waarschijnlijk jaren onderzoek om te zien hoe lang zo'n koord mag zijn, en dan doen ze er toch 1cm af om meer winst te maken omdat de prijs van het koord zo hoog is gestegen sinds de grote koordschaarste van 1997.
 
woensdag 24 mei '06 11u48 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Testing my new klakske.
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 11u08.
Just hanging around, testing my new klakske. Yeah yeah, yo yo. Cool isn't tit? Tit tit? Where is the tit? Give me a slokske milk, and fast e bikke. Ola no, not milk because I will get a milky milk moustach.
Blog bijlage:
 
woensdag 3 mei '06 11u08 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 1 bijlage
En hij zag dat het goed was.
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 10u41.
Zozozo. Onze Jorre heeft gisteren een baantje getrokken in de doopfond. Dat moet ook gebeuren natuurlijk. Nou, moeten moeten. Shit, is het nou doopfond of doopvond? Maakt niet uit. Hij mag vanaf nu hosties eten, z'n andere kaak aanbieden in een gevecht, vissen en brood uitdelen en wandelen over 't water als we naar Center Parks gaan. Shit, is het nou Center Parks, of Center Parcs. Ik kom er niet uit vandaag.

Een fotootje van onze kerel in volle schoolslag volgt nog ...
 
maandag 3 april '06 10u41 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Slaap kindje slaap.
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 12u24.
Man oh man. Ik kan zo'n kleine iedereen aanbevelen! Je hebt in groffe lijnen dezelfde voordelen als wanneer je een hamster in huis haalt, behalve dat je de kleine z'n kooi iets vaker moet uitkuisen. Enige nadeel is dat hij de nacht al wel eens voor dag wil houden, en dat kan behoorlijk lastig zijn. We hebben alle truucjes uit onze kind-en-gezin-folders al getest maar hij heeft ze altijd door. De eigenwijze fucker. Maar 't is zo'n lieverd (overdag).

In attachment nog snel effe een kiekje. Voor alle andere (toekomstige) foto's moet je maar gaan kijken naar jorre.be. Op die foto kregen we hem trouwens niet meer wakker en bleef hij slapen in alle mogelijke posities. Koppige kerel, die zoon.
Blog bijlage:
 
woensdag 15 maart '06 12u24 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 1 bijlage
Komt ie dan.
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 23u56.
Eindelijk! Een hele week te laat, maar hij is er eindelijk geraakt! Man man, wat een grote boel! De volle 4kg en 53cm lang. Da's niet niks. En natuurlijk is dat de schoonste kleine van de hele wereld. Hoe kan het ook anders, er zit een stukje van mij in ;-)

 
woensdag 1 maart '06 23u56 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Start me up!
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 12u41.
Het is zover! M'n kleine kerel komt er woensdag eindelijk uit! Dat werd behoorlijk tijd. De champagne ligt al vier dagen in ongekende min-temperaturen. Dinsdagavond begint de gyneacoloog aan z'n voetjes te kietelen en woensdag, de 1ste maart, zou hij er moeten zijn. Jolijt en driewerf hoera!
 
maandag 27 februari '06 12u41 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 0 bijlages
Kom eruit of ik kom erin!
blogged door nick in 'kleine ukkies' om 23u34.
Vandaag is het de dag. Welke dag? De dag! Vandaag, 22 februari komt m'n (eerste) zoon ter wereld. Nuja, eigenlijk zou hij vandaag moeten komen, want hij heeft nog maar een paar minuten. Ooh, juist de papa. Overal te laat. Man man, hopelijk lijkt hij niet teveel op mij, anders komt hij er pas over een week uit.
Blog bijlages:
 
woensdag 22 februari '06 23u34 | 0 reacties (toevoegen ⁄ bekijken) | 2 bijlages
volgende 1 vorige
Algemeen (271)
Educatief verantwoord bloggen (11)
Het vlaamsche gedicht (4)
Hooghuis (15)
Kleine ukkies (15)
Koken met Nick (2)
Lifelog (1)
Lijstjes (16)
Tutorials (2)
2009-07 ι juli
2009-06 ι juni
2009-05 ι mei
2009-04 ι april
2009-03 ι maart
2009-02 ι februari
2009-01 ι januari
2008-12 ι december
2008-11 ι november
2008-10 ι oktober
2008-09 ι september
2008-08 ι augustus
2008-07 ι juli
2008-06 ι juni
2008-05 ι mei
2008-04 ι april
2008-03 ι maart
2008-02 ι februari
2008-01 ι januari
2007-12 ι december
2007-11 ι november
2007-10 ι oktober
2007-09 ι september
2007-08 ι augustus
2007-07 ι juli
2007-06 ι juni
2007-05 ι mei
2007-04 ι april
2007-03 ι maart
2007-02 ι februari
2007-01 ι januari
2006-12 ι december
2006-11 ι november
2006-10 ι oktober
2006-09 ι september
2006-08 ι augustus
2006-07 ι juli
2006-06 ι juni
2006-05 ι mei
2006-04 ι april
2006-03 ι maart
2006-02 ι februari
telesmurf.be steunt
telesmurf.be adverteert